dimecres, 16 d’octubre del 2013

Els bibliotecaris recomanen...

Wonder

R. J. Palacio        N Pal

"Sabeu què crec, jo? Que l'única cosa que fa que no sigui normal és que ningú m'hi troba." Amb aquestes paraules l'August, el protagonista de Wonder , expressa la seva diferència i la dificultat que tenen els altres de considerar-lo un nen ben normal.
L'August va néixer amb una malformació facial que li ha impedit anar a una escola normal. La seva mare li ha fet de mestra a casa seva durant molts anys, però ara ha de fer front, per primera vegada als 12 anys, l'entrada a l'escola amb altres nens i nenes. Podrà convèncer els seus nous companys que és com ells, malgrat les aparences?
Cada capítol del llibre està narrat per un personatge diferent: el mateix August (Auggie); la seva germana, la Via (un relat magnífic i emotiu); en Jacq, un amic que amaga davant els seus amics que l'August és un bon xaval, amic i que té sentit de l'humor; l'amiga de la seva germana, el xicot de la germana… Tots i cadascun relaten com és la seva vida entorn l'Auggie. L'aportació de cadascun fa que ens fem un examen a nosaltres mateixos, ens fa pensar sobre nosaltres, el nostre comportament, l'amistat i el què significa ser amable.
Wonder és un llibre ple de sentiments i acceptacions, és un llibre que emociona. La lectura és senzilla però la història arriba al cor i és molt recomanable per a nens a partir de 10 anys, i grans de totes les edats.
La crítica l'ha comparat amb la gran novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit'; és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats. Una història molt humana i plena de sentiments que no deixarà indiferent a ningú.

Recomanat per la Biblioteca la Serra de Sabadell